Am mai spus si repet sunt articole care imi sunt utile si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez si la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult Valoare Adaugata) Ca reusesc sau nu asta este alta poveste. Sursa acestui articol este
aici
Nimic nu pune mai limpede in lumina actuala situatie de pe frontul din Afganistan decat modul de lucru al armatei americane. O imagine publicata recent, extrasa dintr-o prezentare in fata ofiterilor de rang inalt din fortele aliate, lamureste multe lucruri.
Pe scurt, operatiunile militare din teatrul de lupta sunt tinute in loc de birocratie.
Imaginea e mai graitoare decat o mie de cuvinte. Aceasta prezentare ar trebui sa limpezeasca situatia de pe frontul din Afganistan, insa, deloc surprinzator, generalii americani au facut ochii mari cand au vazut-o. "Cand o sa intelegem graficul asta, inseamna ca am castigat razboiul", a remarcat sarcastic nimeni altul decat generalul Stanley McChrystal, comandantul fortelor aliate ale SUA si NATO din teatrul de operatiuni.
Problema insa e mai grava decat pare la prima vedere. Pentru multi ofiteri din armata americana, inamicul numarul unu nu sunt talibanii, ci PowerPoint, programul dezvoltat de Microsoft folosit pe scara larga la crearea de prezentari. Resentimentele fata de birocratia din armata sunt larg impartasite. Generalul american James N. Mattis, de exemplu, a declarat sec, citat de Daily Mail: "PowerPoint ne tampeste!" Iar generalul de brigada H.R. McMaster a interzis complet orice fel de prezentari in PowerPoint in timpul unui atac la Tal Afar, in Irak, in 2005.
Unii ofiteri tineri au ajuns sclavii tehnologiei. Porecliti "PowerPoint Rangers", petrec ore in sir - de fapt, majoritatea timpului - pregatind prezentari peste prezentari, cam despre tot ce se intampla in zona lor de responsabilitate - cu poze, diagrame si text. Insusi generalul McChrystal asista zilnic la doua asemenea prezentari, carora li se adauga alte trei in fiecare saptamana. Ar fi de rasul curcilor daca la mijloc n-ar fi vorba de vieti omenesti
» vezi articolul original
accesind acest link ajungeti in pagina home a blog-ului